Vem är Mike Lynch och varför står han inför utlämning till USA?

Justice Hildyard sa att Lynch och Hussain hade vilseleda Autonomys revisionskommitté och Deloitte, dess revisorer, genom att maskera hårdvaruaffärer som "brandförsäljning" som mjukvara i slutet av finansiella kvartal för att nå försäljningsmålen.

Om han befinns skyldig i USA, där han står inför 17 fall av bedrägeri i justitiedepartementets fall, kan Lynch riskera ett årtionden långt fängelsestraff. Hussain avtjänar ett fem års fängelsestraff.

Varför är det bråk om Mike Lynchs utlämning? 

Priti Patel, inrikesministern, måste på fredag besluta om huruvida Lynch ska tillåta utlämning. Hans juridiska team hade begärt att hennes beslut skulle skjutas upp tills utgången av det civila målet mot honom offentliggjordes. 

En distriktsdomare i Westminster Magistrates' Court förra sommaren avvisade ett bud från Lynchs advokater att stoppa utlämningsförfarandet, gick med på att han skulle avlägsnas och hänvisade ärendet till Patel. 

Domaren sa att Patel borde fatta ett beslut före jul, vilket fick teknikentreprenören att lansera en High Court-utmaning i syfte att flytta tidsfristen till mars. 

På onsdagen avslog dock domare Jonathan Swift i High Court den här senaste ansökan från Lynch och slog fast att Storbritannien inte kan skjuta upp tills det civila målet är avgjort, vilket innebär att ett beslut om utlämning måste fattas omedelbart. 

Ms Patel ska besluta sig på fredag, men om hon godkänner utlämning kommer Lynch sannolikt att överklaga.

relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.